Nieuw Velserduin

Driehuis

Nieuw Velserduin

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Driehuis - Velsen
  • ARCHITECT Bureau 070
PROJECTWEBSITE

Projectomschrijving

Nieuw Velserduin betreft de nieuwbouw, op de locatie van voormalig verpleeghuis Velserduin, van parkappartementen, penthouses, herenhuizen en waterwoningen. Het plan kent een duidelijke baksteenarchitectuur passend binnen Driehuis en geïnspireerd op het naastgelegen monumentale Missiehuis.

Bijzonder aan het plan is de rijke detaillering van de gebouwen. De gebouwen zijn als familie in samenhang met elkaar ontworpen maar met éigen identiteit. Kenmerkend zijn de kleurnuances in het metselwerk met duidelijk opbouw van de plint, de hoofdmassa en de setback van de bovenste verdieping. Daarbij dragen het siermetselwerk, de betonnen gevelbanden, de gebogen balkons, de grote ramen met kruisroedeverdeling, de luifels bij de entrees en de statige voordeuren bij aan de romantische en karakteristieke uitstraling van het plan.

Nieuw Velserduin heeft een historisch karakter, dat versterkt wordt door het aanwezige historisch groen. De bosranden rondom zorgen voor beschutting, waardoor er een natuurlijke luwte ontstaat. De royale bosvijver geeft de locatie een parkachtige uitstraling. De woningen op maaiveld krijgen een terras, dat wordt afgezet met een lage tuinmuur met optioneel groene boven begroeiing, waardoor er een uniforme overgang gerealiseerd wordt tussen privé en (semi) openbaar gebied. De kracht van Nieuw Velserduin is groenrijk, parkachtig wonen, waarbij het park met haar bosvijver fungeert als gezamenlijke extra buitenruimte voor de woningen.

Het gebied is autoluw, parkeren vindt grotendeels uit het zicht plaats in de twee ondergrondse parkeergarages, waar tevens ook alle bergingen van de woningen gesitueerd zijn. Door het gebied zijn diverse wandelroutes opgenomen, waarbij ook het ‘oorspronkelijke beukenlaantje’ in het parkontwerp is opgenomen.