2017 in cijfers

Verdere toename omzet en rendement
Het jaar 2017 was een solide jaar voor Thunnissen. De verschillende bedrijfsonderdelen hebben allemaal bijgedragen aan een bijzonder mooi resultaat. Het omzetvolume nam toe met 12% naar EUR  89 mio en ons operationele bedrijfsresultaat (EBITDA) met 18%.

De omzetstijging is mede te danken aan het totaalpakket dat Thunnissen biedt aan haar opdrachtgevers. Ook in de renovatie laat dochteronderneming Van Braam Minnesma een omzetstijging zien.


Naar de volledige jaarrekening

Door de ruimte voor ondernemerschap en tegelijkertijd het managen van risico’s, reduceren van faalkosten en digitalisering van processen is Thunnissen een bijzonder efficiënte organisatie. De grote betrokkenheid en het enthousiasme van onze medewerkers leiden enerzijds tot deze efficiënte bedrijfsvoering en anderzijds tot langdurige samenwerkingen met partijen. Steeds vaker staat de relatie met onze opdrachtgevers in het teken van een langdurige wederzijdse samenwerking. Wij voelen ons daar goed in thuis.

Gezonde orderportefeuille
Voor 2018 is de verwachting dat de omzet nog iets verder zal stijgen. Het rendement zal naar verwachting rond de 3 mio netto liggen. Ondanks de sterk stijgende inkoopprijzen en hevige concurrentie bij tenders kan een innovatieve ontwikkelende bouwer als Thunnissen met een effectieve en efficiënte organisatie een rendement behalen van minimaal 3%. De orderportefeuille is goed gevuld. Wij hebben een aantal mooie opdrachten verworven in de Randstad.