Tudor Gardens: 83 toekomstbestendige woningen in Tudorstijl

Tudor Gardens: 83 toekomstbestendige woningen in Tudorstijl

Vorig jaar zocht ROW Vastgoed de samenwerking op met Thunnissen voor Tudor Gardens. Naast de bouw werd ook de uitontwikkeling en verkoop van de woningen Tudor Gardens toevertrouwd aan Thunnissen. Door een ultieme vorm van samenwerking met ROW Vastgoed en Gemeente Haarlemmermeer is een hoger kwaliteitsniveau bereikt.

Duurzaam karakter
De unieke Tudor ontwerpen werden verder geoptimaliseerd en nog meer toegespitst op comfort en duurzaamheid. Projectontwikkelaar Martijn Goesten: “In overleg met het Q team van Tudor Gardens is de kwaliteitsstandaard van de nieuwbouw naar een nog hoger niveau getild. Dit resulteert in meer differentiatie en variatie binnen de wijk en levensloopbestendige woningen met grotere oppervlakten. De ruime opzet van het plan, het vele groen, de grote tuinen en de groene parkjes met speelvoorzieningen voor de kinderen accentueren het duurzame karakter van de wijk.”

De nieuwbouw Tudor Gardens onderstreept de duurzaamheidsambities van de Gemeente Haarlemmermeer. Hoge GPR scores op met name de thema’s energie en gezondheid zijn behaald door duurzame keuzes bij de technische uitwerking. Een aantal van deze duurzaamheidskeuzes zijn o.a.: een goede isolatie en kierdichting, vloerverwarming op alle verdiepingen, zonnepanelen, een douchepijp of douchegoot WTW waarbij de warmte uit het afvoerwater opnieuw wordt gebruikt. En voor een gezond binnenklimaat wordt een warmteterugwinning systeem voorzien van co2 sturing.

Uniek
Tudor Gardens bestaat uit herenhuizen, geschakelde en vrijstaande villa’s, geschakelde en vrijstaande rietkappers en appartementen. De woningen zijn ontworpen door MB Architecten. Uniek zijn de prachtige rietgedekte villa’s, die het plan een luxueuze uitstraling geven. Het appartementengebouw is ontworpen door Van Bergen Architectura, waarbij aansluiting is gezocht bij de Tudorstijl van de woningen. Daarnaast komt er een sfeervol complex met 57 huurappartementen (in ontwikkeling).

Meer dan 500 geïnteresseerden toonden hun interesse tijdens de verkoop. De planning is dat de bouw gaat starten in het 2de kwartaal van 2018.

http://tudorgardens.nl/