Bouw Rietkraag in Wilgenrijk is gestart

Bouw Rietkraag in Wilgenrijk is gestart

Natuur, geborgenheid & bijzondere architectuur

Rietkraag is één van de vijf buurten, die Thunnissen gaat realiseren in het woongebied Wilgenrijk. Rietkraag is een groene en waterrijke buurt met een ontspannen sfeer. De buurt wordt omsloten door water aan drie zijden en Verreweg als statige brede laan. De huizen zijn opvallend stijlvol ontworpen, geïnspireerd op een doordachte ontwerpfilosofie, de ‘Maassluise school’. Elk huis is net even anders in uitstraling. Dit komt door de toepassing van verschillende architectonische elementen. De combinatie van rijk gedetailleerd metselwerk (banden, lateien en sierstenen), maar ook verschillende dakvormen, tuitgevels, erkers en gevel- en raamverdeling maken van Rietkraag een karakteristieke buurt.

Naast Rietkraag staan de komende jaren nog andere buurten gepland, welk vanuit dezelfde ontwerpfilosofie worden opgezet. Elke buurt krijgt een eigen identiteit door de verschillende architectonische elementen die toch duidelijk een eenheid vormt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efficiënt werken met veel flexibiliteit en vrijheid

De bouw van de huizen op Rietkraag is inmiddels gestart.  Thunnissen heeft het proces en de componenten gestandaardiseerd, maar niet de huizen. Hierdoor bieden zij een geoptimaliseerd woonproduct en kunnen zij de koper de gewenste keuzevrijheid bieden, terwijl zij zelf efficiënt te werk gaan vanaf de start van het bouwproces tot aan de oplevering van de huizen.

Vanaf de start van het proces werkt Thunnissen met ‘BIM’. BIM is een Bouw Informatie Model, waarmee zij tijdens het gehele proces sturen, controleren en begeleiden. Van massastudie tot aan de oplevering van de huizen. Thunnissen heeft een eigen BIM-afdeling. Met deze expertise in huis worden extra schakels vermeden en is er veel ruimte om verbeteringen efficiënt door te voeren.

De huizen worden gebouwd met een zogeheten tunnelbekisting. Een tunnelbekisting is een kist waar beton in wordt gestort, gewacht wordt totdat dit uitgehard is en dan wordt ontkist. Wanneer het beton is uitgehard, kan de tunnelbekisting worden verwijderd en staat er een stevige betonnen constructie. De daken en gevels worden fabrieksmatig geproduceerd door vaste bouwpartners van Thunnissen. Deze elementen worden compleet met kozijnen aangevoerd op de bouwplaats waarna deze direct gemonteerd worden. Hierdoor is het huis al snel wind en waterdicht. Bijkomend voordeel van werken met geprefabriceerde elementen vanuit de fabriek is de borging van kwaliteit en afwerking.

Hoe ziet de bouwperiode eruitzien?

Na de periode waarin het deelplan is ontwikkeld, het vergunningstraject is doorlopen en de voorbereidingen hebben plaatsgevonden, is Thunnissen afgelopen zomer gestart met het bouwrijp maken van Rietkraag. Aansluitend zijn zij begin september gestart met de bouw van de huizen. Op het bouwterrein van Rietkraag is te zien hoe een ‘treintje’ aan bouwwerkzaamheden is gevormd. Aan één kant van het terrein zijn de grondvloeren net gelegd en aan de andere kant is een start gemaakt met de montage van de daken en de gevels. Thunnissen verwacht de eerste sleutels in het 4de kwartaal van 2021 aan de nieuwe bewoners van Rietkraag te overhandigen.

Hoe wordt de koper begeleid in het gehele proces?

Een huis kopen is een belangrijke en spannende gebeurtenis. Voor de aankoop van een huis hebben kopers contact met de makelaars en de Woonwinkel van Wilgenrijk. Voor en ná de aankoop van het huis en tijdens het keuzeproces, zijn de makelaars een vast aanspreekpunt.

Voor het keuzetraject op het gebied van meer-en minderwerk, maken de kopers gebruik van Woonon: een online woningsamensteller. In Woonon kunnen de kopers mogelijkheden ontdekken voor hun nieuwe huis, van een eventuele uitbouw tot aan het indelen en inrichten van de badkamer. Er zijn tal van keuzemogelijkheden. Indien gewenst kan de koper een afspraak maken met de makelaar om samen het keuzetraject door te nemen. In een persoonlijk profiel van het Woonon portaal, vinden de kopers alle belangrijke documenten en worden zij door middel van nieuwsberichten op de hoogte gehouden van het bouwproces, evenementen en kijkmomenten.

foto’s: Wilgenrijk