Bouw van 14 energiezuinige sociale huurwoningen in het Koningskwartier van start

Bouw van 14 energiezuinige sociale huurwoningen in het Koningskwartier van start

In het Koningskwartier in Zevenhuizen bouwt Woonpartners Midden-Holland de komende tijd 14 energiezuinige sociale huurwoningen. De eerste paal van het deelproject werd op donderdag 29 april door wethouder Jan Hordijk geslagen.

Sociale huurwoningen in het Koningskwartier

“Ik ben enthousiast om een eerste paal te mogen slaan bij opnieuw een project met sociale huurwoningen in het Koningskwartier”, aldus wethouder Jan Hordijk. De 14 energiezuinige woningen zijn onderdeel van groter plan, Koningskwartier Fase 7, waarbij in totaal 110 woningen worden gebouwd.

Duurzaam wonen

De 14 eengezinswoningen hebben een duurzaam karakter. Met oog op de toekomst zijn de woningen volledig gasloos. Er komen zonnepanelen op het dak, die genoeg stroom opleveren voor onder andere de warmtepomp en huishoudelijke apparaten.

Voorspoedige bouw

In totaal worden de komende tijd 110 woningen binnen fase 7 gebouwd. Ontwikkelende aannemer Thunnissen realiseert dit deelplan namens Synchroon, Ton projecten en Woonpartners. Twee maanden geleden is al gestart met het boren van de bodembronnen, nu is het heiwerk gestart. Roel van Drongelen, directeur van Thunnissen, is bijzonder blij om weer voor Woonpartners te bouwen. “Het is een mooi vervolg op de 21 eengezinswoningen die we eerder in 2017 en in fijne samenwerking aan Woonpartners hebben opgeleverd”, aldus Van Drongelen. Er wordt in één bouwstroom wordt gebouwd en het bouwtempo ligt hoog. Naast deze eerste paal voor de sociale huurwoningen, wordt ondertussen de fundering van de eerste koopwoningen al aangebracht.

Start verhuur

De 14 eengezinswoningen worden in de sociale huursector verhuurd door Woonpartners. De woningen zijn verdeeld over drie woonblokken. Samen met de overige woningen in het project ontstaat een levendig geheel in een sfeer die aansluit bij het dorpse karakter van Zevenhuizen. De oplevering van het project wordt in 2022 verwacht. De start verhuur is op dit moment nog niet bekend. Woningzoekenden kunnen hiervoor het beste de website van Woonpartners in de gaten houden.