Bouwen in het stadshart van Alphen aan den Rijn

Bouwen in het stadshart van Alphen aan den Rijn

In februari 2018 ondertekende wethouder Gerard van As en Thunnissen de grondverkoopovereenkomst voor het Aarplein in Alphen aan den Rijn. In totaal gaat Thunnissen 105 nieuwbouwwoningen realiseren op het Aarplein. “Aarplein is één van de laatste bouwblokken van het stadshart. Dit is een mooi voorbeeld van binnenstedelijk bouwen,” aldus wethouder Gerard van As.

Thunnissen is nu druk bezig met de uitwerking van de ontwerpen en de verkoopstukken worden verder uitgewerkt. De plannen zijn goed ontvangen door de welstandscommissie.  Eind  mei 2018 start de verkoop van 43 herenhuizen.

Martijn Goesten: “De locatie is uniek, midden in het stadshart van Alphen. Dat de locatie en het ontwerp in de smaak vallen, blijkt wel uit de grote belangstelling voor de koopwoningen. Daar zijn we bijzonder trots op. ”

Het nieuwbouwplan Aarkadekwartier sluit perfect aan bij het kwalitatief hoogwaardige nieuwe stadshart van Alphen en is ontworpen door Architectenbureau Van Manen. Aarkadekwartier kenmerkt zich door een ruime differentiatie in woningtypen en woonsferen. Elk huis heeft een uniek karakter van sfeervolle hofwoningen aan een intieme woonstraat tot statige herenhuizen aan het plein of het water.

Naar verwachting start de bouw van de eerste bouwfase in oktober 2018.  In de eerste bouwfase worden 43 herenhuizen gebouwd op de plek waar de kermis stond en langs het water. De vervolgfase, bestaat uit 23 stadswoningen en 34 appartementen met halfverdiepte parkeergarage en 5 herenhuizen, start naar verwachting eind 2019  Deze start is mede afhankelijk van de nieuwbouw van de parkeergarage en de nieuwe bibliotheek naast de Aarhof.

aarkadekwartier.nl