Feestelijke start bouw 30 boerderijwoningen Margaretha’s Hoeve in Nieuw Vennep

Feestelijke start bouw 30 boerderijwoningen Margaretha’s Hoeve in Nieuw Vennep

Op 13 november is de start bouw van Margaretha’s Hoeve in Nieuw Vennep feestelijk gevierd. Ondanks de kou en voorspelde regen was er een grote opkomst van toekomstige bewoners. Nieuwbouwplan Margaretha’s Hoeve bestaat uit de nieuwbouw van 30 riante en karakteristieke boerderijwoningen op het erf van de voormalige boerderij Margaretha’s Hoeve.

Eerste vloerplaat gelegd

Na het welkomstwoord van ontwikkelingsmanager Martijn Goesten werd de planning besproken en de eerste vloerplaat gelegd. Na het officiële gedeelte konden de toekomstige bewoners onder het genot van een kop warme soep en een drankje kennismaken met hun nieuwe buren.

Landelijk en duurzaam wonen

Het buitenleven staat hier straks centraal. Zo wordt het landgoed landelijk ingericht, gelijk aan de omliggende groene omgeving. Dit wordt een plek waar ontmoeten centraal staat en kinderen in het verlengde van de achtertuin veilig kunnen spelen. Een eigen boomgaard met een speelplek en kas, de collectieve moestuinen en de koppeling naar het achtergelegen natuurpark Venneperhout maken het compleet.

De woningen op het landgoed van Margaretha’s Hoeve zijn ontworpen en gebouwd met optimale aandacht voor comfort, duurzaamheid, energiebesparing en veiligheid. De woningen worden dan ook vakkundig en volgens de laatste normen geïsoleerd tegen warmte, kou en geluid. De woningen worden aardgasvrij gebouwd en standaard geleverd met EPC 0,2; al 50% scherper dan de norm.

Stolpboerderij Margaretha’s Hoeve

Het ontwerp van Mulleners + Mulleners architecten is geïnspireerd op de naastgelegen monumentale stolpboerderij ‘Margaretha’s Hoeve’, die al sinds 1880 aan de Hoofdvaart staat. Deze stolpboerderij wordt momenteel gerestaureerd door dochteronderneming en erkend restaurateur Holleman Santpoort. Na de restauratie biedt de Margaretha’s Hoeve een thuis voor oudere mensen met geheugenproblemen en dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De monumentenstatus van de boerderij blijft behouden.