Feestelijke start Wonen in Park Harga fase 2

Feestelijke start Wonen in Park Harga fase 2

2 oktober 2019 – In Schiedam is de bouw van nieuwbouwplan Wonen in Park Harga fase 2 gestart. Een groot aantal enthousiaste kopers was aanwezig op het start bouw feest, om de symbolische start van de bouw bij te wonen. Park Harga wordt de meest duurzame wijk in gemeente Schiedam.

De eerste vloerplaat

Onder toeziend oog van een groot aantal kopers en betrokken partijen werd het start bouw feest ingeluid met een symbolische handeling: het leggen van de eerste vloerplaat. Door de vloerplaten, zijn de contouren van de woningen zichtbaar en kunnen de kopers alvast een beeld krijgen bij het uiteindelijke plan.

Na deze activiteit werd de bijeenkomst voortgezet in het naastgelegen gebouw van de plaatselijke hockeyvereniging. Hier kregen de kopers, onder het genot van een hapje en een drankje, uitleg over de werking van een aardgas-loze woning met een warmtepomp installatie. Deze uitleg werd verzorgt door Bam Techniek. Aansluitend was er gelegenheid voor de kopers, om nog na te praten en kennis te maken met de nieuwe buren.

    

Wonen in Park Harga fase 2

Wonen in Park Harga fase 2 bestaat uit de nieuwbouw van 73 koopwoningen. Een mooie mix van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Fase 2 is het vervolg van de succesvolle eerste  fase. Wonen in Park Harga fase 1 bestaat uit de nieuwbouw van 64 koopwoningen en 21 huurwoningen voor woningcorporatie Woonplus. Zowel de ontwikkeling als de bouw van beide fases, zijn in handen van Thunnissen.

 Over Park Harga

Alle woningen in Park Harga worden energieneutraal opgeleverd met een EPC-waarde van 0. Dat wil zeggen dat de woningen zichzelf kunnen voorzien van energie voor verwarmen, koelen en ventileren en het leveren van warm water. De wijk wordt gebouwd in de authentieke bouwstijl van de jaren ‘30.

Park Harga is een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Thunnissen.