Feestelijke starthandeling  Nieuwe Havenstraat in Alphen aan den Rijn

Feestelijke starthandeling Nieuwe Havenstraat in Alphen aan den Rijn

Wethouder Gerard van As en Roel van Drongelen gaven op donderdag 11 juli symbolisch het startsein voor de bouw van het project Nieuwe Havenstraat. Onder begeleiding van het uitvoeringsteam van Thunnissen is door twee enthousiaste kinderen de laatste vloerplaat gelegd.

Nieuwe bestemming
Nieuwe Havenstraat wordt gebouwd op een historische locatie die al vele transformaties heeft doorgemaakt. De laatste bestemming was een busstation. Wethouder Van As: “De gemeente was al lange tijd op zoek naar een nieuwe bestemming. Dit woonblok is een mooie toevoeging aan de buurt”. Het ontwerp van architectenbureau M3 houdt rekening met de omliggende gebouwen. Dit zorgt voor eenheid in de wijk.

Feestelijke kijkmiddag
Bij een nieuwbouwproject is het gebruikelijk dat er een start bouw feest georganiseerd wordt. Een start bouw feest is voor toekomstige bewoners het eerste moment om de buren te ontmoeten en alvast een kijkje te nemen op de bouwplaats. Symbolisch wordt dan ook vaak de ‘eerste paal’ in de grond geslagen. De bouwplaats is dan niet meer dan een leeg veld. Werkvoorbereider Mathijs Swagers van Thunnissen pakt dit deze keer anders aan, door een feestelijke starthandeling in combinatie met een eerste kijkmiddag te organiseren. Swagers: “We zijn al enkele maanden bezig met Nieuwe Havenstraat. We kunnen de mensen nu écht iets laten zien. Dat wordt gewaardeerd. Doordat de contouren van hun woningen zichtbaar zijn, krijgt men een beter beeld bij het uiteindelijke plan. Tevens komen bewoners makkelijker in contact met elkaar.”

Over de woningen
Het nieuwbouwproject Nieuwe Havenstraat bestaat uit 14 herenhuizen, 8 vrijstaand-geschakelde stadswoningen en 9 appartementen en een half verdiepte parkeergarage. De woningen vormen een geheel door verschillende architectonische elementen, zoals sluitstenen, rollagen en omkaderingen die op speelse wijze in het ontwerp zijn opgenomen.

Actief in Alphen aan den Rijn
Naast de Nieuwe Havenstraat realiseert Thunnissen ook
het nieuwbouwproject Aarkadekwartier. Hier worden appartementen,
hofwoningen en herenhuizen gebouwd.