Het Gildehof: 32 energieneutrale woningen

Het Gildehof: 32 energieneutrale woningen

In Nootdorp gaat Thunnissen, in opdracht van De Maese Woningen, 32 energiezuinige woningen bouwen.

De Maese en Thunnissen hebben beide een voorliefde voor binnenstedelijke projecten, dus de klik tussen de partijen was er al snel. Na de prettige samenwerking bij het project Squares in Rotterdam volgde al gauw een vervolgopdracht.

De woningen in Het Gildehof worden zeer duurzaam gebouwd. De energieneutrale huizen in dit project hebben allemaal drielaags glas, vloerverwarming (en vloerkoeling).  En door toepassing van de meest energiezuinige apparatuur die er is, zoals de A+++-warmtepomp en zonnecellen voor het voeden van de technische installaties zijn deze woningen volledig voorbereid op de toekomst.

 

 

 

 

 

Ambachtelijke architectuur
De architectuur van de woningen is ambachtelijk en heeft een typische Nootdorpse uitstraling. Het Gildehof biedt een variatie aan woningtypen en gevelmetselwerk in diverse kleurstellingen.

Het hart van de buurt wordt gevormd door een prachtig groen hof met speelruimte voor kinderen en recreatiemogelijkheden met er omheen twee-onder-een-kapwoningen.  Het ontwerp is van Urban Design & Architecture by Carmen.

https://hetgildehof.nl/