Het Raamwerk en OC Zeebos sluiten koopovereenkomst voor twee woningbouwpercelen op het Zeehosterrein Katwijk

Het Raamwerk en OC Zeebos sluiten koopovereenkomst voor twee woningbouwpercelen op het Zeehosterrein Katwijk

Via een meervoudig onderhandse biedingsprocedure heeft het Raamwerk OC Zeebos (bestaande uit TGH OB en Thunnissen) als winnaar geselecteerd om een tweetal deelgebieden (deelgebied 1 en 3) te ontwikkelen en te realiseren. De overeenkomst is namens het Raamwerk gesloten door Hans de Cocq van Delwijnen als bestuurder tot 1 juli jl., thans directeur Vastgoedontwikkeling Raamwerk. Namens OC Zeebos tekenden directeuren Harrie van Noorden (TGH OB) en Roel van Drongelen (Thunnissen).

De deelgebieden bestaan in totaal uit 25 grondgebonden woningen, onderverdeeld in twaalf duinwoningen (deelgebied 3) en dertien geschakelde en vrijstaande villa’s (deelgebied 1). Het plan zal verder worden uitontwikkeld binnen de stedenbouwkundige en architectonische visie uit het moederplan dat door het Raamwerk en de Gemeente Katwijk is opgesteld. Hierin staat het duinlandschap en aansluiting bij de bestaande gebouwen van het Raamwerk centraal.

Het ontwerp

Deelgebied 1 van het plan “Duinrijk” bestaat uit acht geschakelde en vijf vrijstaande duinvilla’s en wordt ontsloten via de Dorendelstraat. De woningen worden volledig met het duinlandschap vormgegeven, krijgen een vrij pad naar de voordeur en parkeren kan onder de woning in de kelder. Daarnaast worden de buitenruimtes van de woningen ontworpen als zwevende vlonders boven het landschap.

Ook de twaalf duinwoningen, verdeeld over 2 blokken, van deelgebied 3 zijn gepositioneerd in het duinlandschap, langs de Drieplassenweg. De woningen worden echter niet rechtstreeks georiënteerd op de Drieplassenweg, maar staan juist los in het duingebied. De licht gebogen lijnen en het opknippen van het volume versterkt dit beeld. Het parkeren is integraal opgelost door een verdiepte straat naar de kelder van de woningen, waardoor aan de voorzijde een autoluw landschap ontstaat. De verdiepte straat wordt bovendien afgedekt met de buitenruimte van de woningen.

De architectuur van de woningen van beide deelgebieden sluit aan op de heersende architectuur van het Zeehosterrein en wordt voornamelijk gekenmerkt door materialen met een natuurlijke uitstraling, metselwerk in een lichte kleur, groenkleurige daken met een overstek, mastgoten en het gebruik van horizontale lijnen. KVDK Architecten uit Noordwijk is verantwoordelijk voor het architectonische ontwerp.

Het Proces

De meervoudig onderhandse biedingsprocedure is begeleid door Ed Heijstee en Anne Hos van Did Vastgoedontwikkeling. Daarnaast is Did betrokken bij de coördinatie en het verdere projectmanagement vanuit het Raamwerk voor het Zeehosterrein.

Eerder realiseerde Thunnissen naar volle tevredenheid voor het Raamwerk diverse zorggebouwen en faciliteiten voor de locatie in Noordwijkerhout.

Meer informatie is binnenkort zichtbaar op: duinrijk-katwijk.nl.