Italielaan: een woonpark met meerwaarde

Italielaan: een woonpark met meerwaarde

Thunnissen is een wendbare organisatie met volop ruimte om oplossingen op maat in te zetten. Hoe wendbaar en flexibel Thunnissen is, dat laat de inschrijving voor het project Italiëlaan in Haarlem goed zien.

Design & Build
Pre Wonen nodigde in totaal drie architecten uit, waaronder Heren 5 architecten, voor een aanbesteding op basis van Design & Build. Heren 5 stond vrij om een aannemer te kiezen en selecteerde Thunnissen voor de inschrijving aan deze bijzondere aanbestedingsprocedure. Dat Heren 5 en Thunnissen een sterk team is, was eerder al bewezen met de realisatie van het project Huis van Hendrik in Haarlem.Deze innovatieve vorm van aanbesteden sluit naadloos aan bij de principes van waaruit Thunnissen opereert, omdat goed en hecht samenwerken essentieel is bij het vertalen van de wensen van de opdrachtgever in een ideaal ontwerp en een feilloze realisatie van een gebouw. Het creëren van waarde toevoeging kan geen partij afzonderlijk.

Gecreëerde waarde
Samen met Heren 5 architecten heeft Thunnissen de uitgangspunten en ambities van Pre Wonen vertaald in een ontwerp voor de Italiëlaan. Met alle ontwerpvrijheid en zonder actieve rol van Pre Wonen werd in 10 weken een afgeprijsd definitief ontwerp opgezet. Thunnissen heeft bewust geen ‘standaard woning’ ingezet, maar een oplossing op maat bedacht.Bart Maas (COO): “Door vroegtijdige samenwerking is er maximale afstemming tussen ontwerp en bouw. Dit zorgt ervoor dat je geen genoegen hoeft te nemen met een standaard woning, maar voor een reëel budget een kwalitatief ontwerp maakt dat voldoet aan alle wensen.”
Pre Wonen gunt de opdracht aan Heren 5 en Thunnissen, omdat het ontwerp gecreëerde waarde toont voor alle partijen: omgeving, eigenaar en klant. En dat voor de laagste prijs. Het ontwerp bestaat uit 84 ruime woningen met een prettige woonbeleving en een goede kwaliteit voor de toekomst. De woningen zijn gemakkelijk aan te passen in de toekomst, waardoor het redelijk eenvoudig is om extra m2’s gbo te realiseren.In deze tijd is het belangrijk dat je openstaat voor nieuwe kansen en ontwerpen, die een project vlot kunnen trekken, vindt Bart Maas. “En natuurlijk: dat je luistert naar de markt en inhaakt op de onzekerheid. Dat kan met de inzet van ieders kennis. Je kunt snel schakelen, omdat je werkt vanuit één gedachte en één belang. Dit resulteert in aantrekkelijke producten, die ook nog eens bouwbaar zijn.“