Van Lieflandpark: 20 zeer ruime, ultra- duurzame woningen

Van Lieflandpark: 20 zeer ruime, ultra- duurzame woningen

Met een EPC- waarde van gemiddeld -0,22 wordt het Van Lieflandpark de meest duurzame woonwijk van Utrecht. Volledig gasloos, nul-op-de-meter, voorzien van groene daken met veel zonnepanelen, duurzame en natuurlijke materialen, waterberging én een groot groen park pal voor de deur.

Hoge GPR- score
Projectvoorbereider Marianne Langelaar: “Er is veel aandacht voor wooncomfort bij dit project en dat resulteert in hoge GPR- scores. We behalen een gemiddelde GPR van 8,0 met een score van 10,0 op het onderdeel Energie. Deze resultaten zijn het gevolg van de meest duurzame keuzes.”

“Zo wordt iedere woning voorzien van vloerverwarming op alle verdiepingen en wordt er een bodemwarmtepomp geplaatst. Hiermee wordt een groot deel van de energie, die nodig is om de woning te verwarmen, gewoon uit de bodem gehaald. De zonnepanelen op het dak wekken energie op voor de gebouw gebonden installaties en voor huishoudelijk gebruik.”

“In de zomer wordt koud water door de vloerverwarming gepompt. Zo blijven alle ruimtes ook tijdens warme zomerdagen op een aangename temperatuur. Daarbij zorgt het mos sedum dak met waterberging er ook nog voor dat het dak tijdens zonnige dagen veel minder heet wordt.”
We bieden de toekomstige bewoners van het Van Lieflandpark hiermee een optimaal wooncomfort en daar gaat het uiteindelijk om, vindt Marianne Langelaar.

Vertrouwen en samenwerking
Vooral veel openbaar groen en zo min mogelijk bebouwing, dat was de wens van de omgeving. Tijdens de selectieprocedure zijn drie ontwikkelaars aan de slag gegaan met deze wensen. Volmondig koos 70% van de omwonenden voor het Van Lieflandpark van DAO Projectontwikkeling en Thunnissen.

Projectontwikkelaar Roel van Drongelen: “Wij bedanken de omgeving voor de waardering van dit plan. Het vertrouwen van de omgeving en de samenwerking met DAO zijn de kracht geweest achter dit project. En een mooi compliment, dat alle woningen direct na de start verkoop onder optie stonden.”

Ontwikkelaar Taco Meerpoel van DAO sluit zich aan bij dit trotse gevoel en legt uit: “Geen besloten nieuwbouwwijkje, maar een prachtig openbaar park aan twee kanten geflankeerd door de duurzaamste huizen van heel Utrecht. Wij werken met veel liefde aan het project.”

 

 

 

 

 

 

 

Het Van Lieflandpark is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen DAO Projectontwikkeling en Thunnissen, Heren 5 architecten, Carve, Dietz Strategie & Communicatie en Nieman. De bouw start in het 2de kwartaal van 2017. Naar verwachting worden de woningen in de eerste helft van 2019 opgeleverd.

http://vanlieflandpark.nl/