Nieuwbouwproject Jonkheer Van de Poll afgerond

Nieuwbouwproject Jonkheer Van de Poll afgerond

104 woningen in centrum Nieuw Vennep

Op 31 oktober zijn de laatste tien sociale huurwoningen opgeleverd van het project Jonkheer Van de Poll in het centrum van Nieuw-Vennep, gemeente Haarlemmermeer. Deze huurwoningen zijn onderdeel van de nieuwbouwwijk Nieuwe Kom. Thunnissen realiseerde in deze buurt 104 woningen in co-makership met woningcorporatie Ymere.

Het gaat om 64 sociale huurwoningen en 40 koopwoningen. De huurwoningen bestaan uit 41 appartementen verdeeld over twee woonblokken en 23 eengezinswoningen. Het ontwerp van de woningen komt van Scala Architecten.

De bouw van de nieuwe woningen startte eind juni 2017. In minder dan anderhalf jaar tijd zijn alle woningen gerealiseerd en inmiddels bewoond. De 40 koopwoningen die alle al voor de aanvang van de bouw verkocht waren, werden als eerste opgeleverd. Daarna volgden in fases de sociale huurwoningen. Zestig procent van de nieuwe huizen is een betaalbare huurwoning, waar grote behoefte aan is.

Co-creatie werkt
Met name door de nieuwe appartementen krijgt de doorstroming in Nieuw-Vennep een flinke impuls. “Veel senioren die kleiner wilden wonen, verhuisden naar een appartement. Daarnaast wonen er ook starters en huurders met een urgentie”, aldus Robert Leusink, projectmanager van Ymere. “We kijken terug op een fijne samenwerking, we ontwikkelen al zeven jaar in co-creatie projecten met Thunnissen. We zitten al in een vroeg stadium met elkaar aan tafel en werken prettig samen op basis van vertrouwen in elkaar en openheid naar elkaar.”

Met de oplevering van de laatste tien woningen is het werk van Thunnissen in de wijk Nieuwe Kom afgerond.