Ondertekening grondovereenkomst 380 woningen Park Harga te Schiedam

Ondertekening grondovereenkomst 380 woningen Park Harga te Schiedam

Burgemeester van de gemeente Schiedam Cor Lamers, directeur Harrie van Noorden van Thunnissen en directeur Marcel Schipper van VolkerWessels Vastgoed hebben vandaag de gronduitgifteovereenkomst getekend voor (het vervolg) de bouw van circa 380 woningen in Park Harga te Schiedam.

De ontwikkelcombinatie Park Harga Midden B.V. is een gezamenlijke ontwikkeling van Thunnissen en VolkerWessels Vastgoed. De ontwikkelcombinatie gaat voor eigen rekening en risico het vervolg op de nieuwe duurzame woonwijk Park Harga ontwikkelen en bouwen. Het woningaanbod bestaat zowel uit grondgebonden woningen als appartementen in het koop- en huursegment.

Het programma van ongeveer 380 woningen sluit naadloos aan op de voorgaande woningbouwontwikkeling in Park Harga. Zo heeft ook het vervolg een sterke focus op duurzaamheid, groenvoorzieningen en een ruime opzet. De gemeente Schiedam heeft er het volste vertrouwen in dat het vervolg van Park Harga net zo succesvol wordt als de eerste fasen.

Hermes D.V.S.
De oude sportvelden van Hermes-D.V.S. worden getransformeerd tot een nieuw, leefbaar en duurzaam stukje Schiedam. Hermes-D.V.S. (cricket, voetbal, squash en rugby) verhuist naar
een nieuw complex in het naast gelegen sportpark Harga. Hiermee krijgt Hermes-D.V.S de beschikking over een eigen clubhuis.

Standaard energieneutraal
Park Harga is een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. Park Harga is voorbereid op de toekomst: alle woningen zijn standaard voorzien van vloerverwarming, een bodemwarmtepomp, triple beglazing en zonnepanelen, waardoor ze energieneutraal en comfortabel zijn. Bovendien worden de woningen gasloos opgeleverd. De zonnepanelen en warmtepomp wekken voldoende energie op voor het verwarmen, koelen en ventileren van de woning én voor het leveren van warm water. Energiezuinig en dat ziet de bewoner terug in de energierekening. De eerste fasen van Park Harga zijn in aanbouw en worden eind 2017 begin 2018 opgeleverd. (meer informatie over de wijk zie www.parkharga.nl).

Lees ook de uitgave van Schiedam in beweging