Ondertekening koopovereenkomst Havenstraat in Alphen aan den Rijn

Ondertekening koopovereenkomst Havenstraat in Alphen aan den Rijn

Woensdag 20 juni hebben wethouder Gerard van As en directeur Roel van Drongelen van ontwikkelaar Thunnissen de grondverkoopovereenkomst voor de Havenstraat in Alphen aan de Rijn getekend.

De locatie Havenstraat is binnen de stationsomgeving Alphen aan den Rijn één van de laatste van de uit te geven ontwikkellocaties. Het perceel is gelegen op de locatie van de oude busterminal en wordt ingesloten door de Prins Bernhardlaan en de Havenstraat. De Nieuwe Havenstraat is het sluitstuk van de stationsomgeving.

Thunnissen gaat op de locatie 14 herenhuizen, 8 vrijstaand-geschakelde stadswoningen en 9 appartementen bouwen. Onder de woningen wordt een half verdiepte parkeergarage aangelegd. Daarnaast worden nog enkele parkeerplaatsen in het openbaar gebied aangelegd, zodat de parkeerdruk in het gebied niet toeneemt. Het ontwerp is van M3 architecten.

Het plan is zorgvuldig ingepast tussen de stedelijke stationsomgeving en de huidige ruime wijkopzet van de Havenstraat. “Het nieuwbouwplan Nieuwe Havenstraat geeft een impuls aan dit deel van Alphen aan den Rijn en versterkt de ruimtelijke kwaliteit van de stad,” aldus wethouder Van As.

Planning

Op 5 juli a.s. start de verkoop van de woningen in het nieuwbouwproject Nieuwe Havenstraat. Naar verwachting start Thunnissen eind 2018 met de bouw van de woningen. Tijdens de bouw wordt de wijze van heien en funderen zodanig uitgevoerd dat de omliggende bebouwing daar minder last van heeft. Medio 2020 staat de oplevering gepland. Daarnaast start Thunnissen in oktober van dit jaar  met de nieuwbouw van 43 woningen aan het Aarplein (http://aarkadekwartier.nl/).

Meer informatie
Belangstellenden kunnen meer informatie vinden of zich aanmelden op http://nieuwehavenstraat.nl/