Online start verkoop nieuwbouwproject Aarkadekwartier in Alphen aan den Rijn

Online start verkoop nieuwbouwproject Aarkadekwartier in Alphen aan den Rijn

Thunnissen start donderdag 14 mei met de verkoop van nieuw woningaanbod in de derde en laatste fase in het Aarkadekwartier in Alphen aan den Rijn. Het woningaanbod van in totaal 61 woningen bestaat uit 8 herenhuizen, 11 stadsvilla’s en 10 grachtenpanden, 30 appartementen en 2 penthouses.

Binnenstedelijk sluitstuk
Na een succesvolle verkoop en bouw van de 43 herenhuizen van fase 1 en 2 krijgt het Aarkadekwartier een vervolg. De derde en laatste fase is georiënteerd op het Aarplein, de Vest, de Metaheerhuiskade of de Aarkade. Alle woningen beschikken over minimaal één eigen privé parkeerplek en berging in de halfverdiepte parkeergarage. De totale ontwikkeling van het Aarplein wordt hiermee voltooid en komt hierbij op 104 woningen.

Martijn Goesten, ontwikkelingsmanager Thunnissen: “De locatie midden in het vernieuwde centrum, de woningdiversiteit en de hoogwaardige architectuur maken het plan uniek en creëert een mix van nieuwbouw in een levendige woonomgeving. Dat de locatie en het ontwerp in de smaak vallen, blijkt wel uit de grote belangstelling.”

Thunnissen verwierf de opdracht voor de herontwikkeling van het Aarplein na een uitgebreide tender procedure van de gemeente Alphen aan den Rijn. Kort daarna werd ook de opdracht aan Thunnissen gegund voor de nieuwbouw aan de Havenstraat. Beide projecten succesvol door de hoogste scores op prijs en kwaliteit.

Charmante architectuur
Het Aarplein valt onder de (gemeentelijke) supervisie van stadsarchitect Jos van Eldonk. Het ontwerp is van Architectenbureau Van Manen uit Noordwijk. Het Aarkadekwartier kenmerkt zich door een ruime differentiatie in woningtypen en woonsferen en sluit perfect aan bij het kwalitatief hoogwaardige nieuwe stadshart van Alphen.  De variatie in het plan wordt bereikt door onder andere een afwisselende goothoogte, subtiele verspringingen van de gevellijn, meerdere typen kozijnen, verschillende raamindelingen, afwijkende voordeuren en een verscheidenheid aan metselwerkdetails. Daarbij staan sommige woningen op zichzelf, terwijl andere woningen met zijn tweeën één geheel vormen.

Duurzaam
De woningen en appartementen worden energiezuinig en gasloos met een Energie Prestatie Coëfficiënt van nul (EPC=0). Wonen in het Aarkadekwartier betekent dus niet alleen stads wonen, maar ook wonen volgens de nieuwste kwaliteitsstandaard.

Online start verkoop
De verkoop start donderdag 14 mei a.s. vanaf 17.00 uur. Vanaf dat moment kunnen geïnteresseerden online inschrijven voor de woningen via de projectwebsite aarkadekwartier.nl. De online inschrijving loopt tot donderdag 21 mei 17.00 uur. De verkoop van de woningen gaat via een collegiale samenwerking tussen Hofzicht Makelaars en Drieman Garantiemakelaars uit Alphen aan den Rijn.