Park Harga in Schiedam: all electric woonwijk met 380 energieneutrale woningen

Park Harga in Schiedam: all electric woonwijk met 380 energieneutrale woningen

Samen met Volker Wessels Vastgoed gaat Thunnissen in het nieuwbouwproject Park Harga ruim 380 energieneutrale woningen bouwen. In oktober 2017 werd de gronduitgifteovereenkomst getekend met de Gemeente Schiedam. De opzet van de 380 woningen sluit naadloos aan op de voorgaande woningbouwontwikkeling van Volker Wessels Vastgoed in Park Harga.

De bouw van de eerste fase bestaat uit 85 woningen, waarvan 21 sociale huur-/zorgwoningen, met een knipoog naar de kenmerkende tuindorp-architectuur. Het stedenbouwkundig plan is tot stand gekomen met SVP Architectuur en Stedenbouw en het ontwerp van de woningen is van Bureau 070.

Ambities
Uitgangspunt bij de ontwikkeling van de wijk is om de hoge (duurzaamheid) ambities, differentiatie en variatie in woningen in stand te houden. Een wijk die in het oog springt. Vooral vanwege het duurzame karakter van de wijk. alle woningen zijn standaard voorzien van vloerverwarming, een bodemwarmtepomp, ‘triple’ beglazing en zonnepanelen.

Projectontwikkelaar Roel van Drongelen: “De hoge ambitie van de gemeente Schiedam op het gebied van duurzaamheid is vrij uniek. Het aanleggen van een all electric woonwijk, dus zonder gas met een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van < 0,0 wordt wel de landelijke standaard, maar Schiedam loopt daar beslist op voor”.

Park Harga wordt een levendige wijk met een duidelijke aansluiting op de groen- en sportvoorzieningen, met waarschijnlijk veel jonge gezinnen. De verkoop staat gepland in de eerste helft van 2018. In 2019 zijn de contouren van de wijk al goed zichtbaar.

https://www.parkharga.nl/