Braassemzicht

Oude Wetering

Braassemzicht

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Oude Wetering
  • ARCHITECT Stol Architecten
PROJECTWEBSITE

Projectomschrijving

In Oude Wetering realiseert Thunnissen het nieuwbouwproject Braassemzicht. Het woningaanbod bestaat uit twee-onder-één kapwoningen, hofwoningen, parkappartementen en halfvrijstaande villa’s aan het water. Een mooi gevarieerd huizenaanbod, waarbij de verschillende woonsferen heel natuurlijk samenkomen en een sfeervol geheel vormen.

Het plangebied van Braassemzicht kenmerkt zich door de unieke ‘overgangszone’ van de hoog gelegen Wetering en het lager gelegen gebied aan de Europaweg. Dit hoogteverschil in het gebied vormt de aanleiding Braassemzicht in 3 deelgebieden te verdelen.

Langs de Wetering, georiënteerd op het water, zijn de halfvrijstaande watervilla’s gesitueerd en vormen met kenmerkende kappen een aantrekkelijk waterfront. Aan de zijde van Europapark zijn de parkappartementen gelegen. Dit woonblok vormt een markante beëindiging van de aanwezige groenvoorziening. Kenmerkend is de ligging in het glooiende terrein, met de waterberging rondom het gebouw en de oriëntatie op het park. Tussen de watervilla’s aan de Wetering en de parkappartementen zijn de hofwoningen en de twee-onder-één kapwoningen geprojecteerd. In het hart van het plan ligt het autoluwe groene hof.