De Vrije Kade

Amsterdam

De Vrije Kade

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Amsterdam
  • ARCHITECT Heren 5 architecten
PROJECTWEBSITE

Projectomschrijving

De Vrije Kade is gelegen aan de Noordelijke IJ-oevers. Het project bestaat uit ruime en stoere eengezinswoningen en appartementen (waaronder een loodstoren en atelierwoningen) op slechts 10 minuten van CS.

√Č√©ngezinswoningen
Iedere woning ligt met het terras aan het water. Het uitzicht, de gunstige zonligging en de ligging aan het water maken dit tot een unieke woning. Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats in de naastgelegen parkeerloods. De woningen hadden diverse indelingsvarianten en uitbouwmogelijkheden, waaronder het laten aanleggen van een steiger.

Appartementen en Atelierwoningen
Er zijn twee soorten woningen: Kade-appartementen en multifunctionele Atelierwoningen. Deze stoere kopwoningen kenmerken zich door de ligging aan de kade en het vrije uitzicht over het Johan van Hasseltkanaal. Mooie lichte appartementen met een wijds uitzicht, waarvan de Atelierwoningen onder het appartement een bedrijfsruimte op de begane grond hebben. Elke woning heeft een parkeerplaats in de loods en een berging op de begane grond van het appartementengebouw.

De Loodstoren
Info volgt z.s.m.

 

 

 

 

Met dank aan Hallie & Van Klooster Makelaardij voor de mooie foto’s.