Doeszicht

Leiderdorp

Doeszicht

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Leiderdorp
  • ARCHITECT Stol Architecten
PROJECTWEBSITE

Projectomschrijving

Aan de Hoofdstraat in Leiderdorp komt een kleinschalig en bijzonder nieuwbouwproject: Doeszicht. Er komen nieuwbouwwoningen, verdeeld over twee locaties. Op de eerste locatie, direct gelegen aan de watergang De Does, komen geschakelde villa’s en een vrijstaande villa. Op de tweede locatie komen riante waterwoningen. Alle woningen beschikken over een aanlegplaats voor een sloep.

Doeszicht is een plek met allure. Door de rust, ruimte en natuur ontstaat er een echt vakantiegevoel.

Wat project Doeszicht zo bijzonder maakt is dat een groot deel van de woningen aan het water grenst, waardoor er overal uitzicht op het water is. De woningen sluiten naadloos aan bij de omgeving, met een traditionele en duurzame uitstraling. De woningen zijn zo ontworpen dat er lang en comfortabel gewoond kan worden. De vrijstaande villa is in de basis levensloopbestendig gebouwd, voor een zorgeloze toekomst. De oppervlakte van de woningen en de kavels zorgen voor veel mogelijkheden.

Naast de brug op het westelijk perceel staat een karakteristiek brugwachtersonderkomen die in het geheel is mee-ontworpen. In het vaarseizoen april tot en met oktober dient deze als onderkomen voor de brugwachter.