Hof van Bernadotte

Haarlem

Hof van Bernadotte

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Haarlem
  • ARCHITECT Bureau 070

Projectomschrijving

Het Hof van Bernadotte ligt aan de Bernadottelaan in Haarlem. Op deze plek wordt een nieuw woonhof gerealiseerd. Het Hof van Bernadotte bestaat uit betaalbare eengezinswoningen in een veilig en gezellig woonhof. Met alleen bestemmingsverkeer in het woonhof is er veel aandacht voor privacy en kindvriendelijkheid. Een prettige plek waar kinderen onbezorgd kunnen opgroeien. Hof van Bernadotte is gelegen in een groene en ruim opgezette omgeving. Aan de zuidkant van het plan is een mooie waterpartij gelegen en aan de noordkant een speeltuintje, waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

In de architectuur is gekozen voor een architectuur die aansluit op de naastliggende plannen. Met een baksteen met verschillende kleurnuances krijgt de gevel een rijke uitstraling die de eenvoud van de gevel aankleedt. Door het gebruik van betonnen gevelbanden en metselwerk penanten in een afwijkende kleur, wordt het beeld nog eens versterkt. Optioneel kan er nog gekozen worden voor een luifel boven de entree.

De drie bouwblokken aan de zuidzijde, die grenzen aan het water, worden met elkaar verbonden door middel van een lage muur met daarop een gaasmat met Hedera. Dit zorgt voor privacy in de tuinen en tegelijk geeft het een fraaie uitstraling aan de straatzijde.

In twee verschillende beukmaten en twee verschillende dieptematen is diversiteit gevonden in het woningaanbod. Alle woningen hebben een begane grond, een eerste en een tweede verdieping. Aan de achterzijde hebben de tussenwoningen een flauwe kap voorzien van pannen, die overgaat in een plat dak. De hoekwoningen, die de bouwblokken beëindigen, hebben allemaal een plat dak. Daarnaast zijn de dakranden van de hoekwoningen hoger dan die van de tussenwoningen, waardoor de kopwoningen extra geaccentueerd worden.