Land Kanaan

Zevenhuizen

Land Kanaan

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Zevenhuizen
  • ARCHITECT Mulleners+Mulleners Architecten

Projectomschrijving

Het project ’t Land Kanaän bestaat uit de nieuwbouw van statige boerderijwoningen, verdeeld over twee-onder-één-kapwoningen en hofwoningen. Het project wordt gerealiseerd op het voormalige boerderijcomplex, omsloten door de Eendrachtsdijk, de Beuk en de Wethouder Kreftlaan. Alle woningen grenzen aan de nieuwe woonstraat, welke centraal door het gebied komt te lopen. De boerderij is een rijksmonument, deze zal tevens worden verkocht en in ere worden gerestaureerd. Daarnaast staat er nog een monumentale wagenschuur op het terrein, deze zal worden verplaatst naar de boomgaard en zal ook worden gerestaureerd. Een ruim opgezet, nieuw in te richten woonhof met monumentale gebouwen, veel groen en bomen. Daarbij wordt er in het nieuwe woonhof voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd, alleen bestemd voor de toekomstige bewoners.

De woningen krijgen allemaal een royale achtertuin, direct aan het water gelegen. Afhankelijk van het type woning zijn de achtertuinen gesitueerd op het zuidoosten of noordwesten.

Het ontwerp is gebaseerd op de historische boerderij; deze specifieke architectuurstijl is in verschillende kenmerken terug te zien. De rijke stijl wordt benadrukt door de statige entrees, fraaie rollagen, metselwerk banden en boerenvlechtwerk in het metselwerk. Visueel worden de blokken van elkaar onderscheiden door de toepassing van verschillende kleuren metselwerk en details in de gevels. Hierdoor ontstaat een gevarieerd en afwisselend straatbeeld.