Landgoed Margaretha’s Hoeve

Nieuw Vennep

Landgoed Margaretha’s Hoeve

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Nieuw Vennep
  • ARCHITECT Mulleners + Mulleners

Projectomschrijving

Op het erf van de voormalige boerderij Margaretha’s Hoeve, aan de westzijde van de Hoofdweg in Nieuw Vennep, komen karakteristieke boerderijwoningen in een gevarieerd aanbod van hofwoningen en twee- onder- een- kapwoningen.

Het ontwerp van de boerderijwoningen is geïnspireerd op de authenticiteit van de monumentale stolpboerderij Margaretha’s Hoeve, die al sinds 1880 aan de Hoofdvaart staat. Het plan is zo opgezet dat de woningen in wezen ‘te gast’ zijn op het boerenerf van Margaretha’s Hoeve. De woningen zijn bijzonder sfeervol ontworpen met oog voor detail en met smaakvolle accenten. De stijl van de woningen grijpt terug op elementen uit het neoclassicisme, echter met een eigentijdse uitstraling.

LANDELIJK WONEN MET DORPS KARAKTER

De woningen krijgen het karakter van een boerderij, waarbij het buitenleven centraal staat. Het gezamenlijke erf wordt parkachtig ingericht, gelijk aan de omliggende groene omgeving. Dit biedt een plek waar ontmoeten centraal staat en kinderen in het verlengde van de achtertuin veilig buiten kunnen spelen. Een boomgaard met een speelplek en een moestuin maken het compleet. Daarnaast komt er voldoende parkeergelegenheid, bestemd voor toekomstige bewoners en haar bezoekers.

 

 

 

MARGARETHA’S HOEVE

De stolpboerderij Margaretha’s Hoeve is uniek in de Haarlemmermeer en heeft straks een bijzondere nieuwe functie naar het zorgconcept van de Herbergier. Na de restauratie van dochteronderneming Holleman Santpoort biedt de Margaretha’s Hoeve een thuis voor oudere mensen met geheugenproblemen en dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De monumentenstatus van de boerderij blijft behouden.

br>