Parkweide

Maassluis

Parkweide

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Maassluis
  • ARCHITECT Bureau 070
PROJECTWEBSITE

Projectomschrijving

Parkweide kenmerkt zich door de prachtige ligging en de diversiteit aan huizen in verschillende woonsferen: aan de statige laan Verreweg, aan de groene parkwal, langs de singel of aan een groen en kleinschalig hof.

Parkweide biedt ruimte aan in totaal  koophuizen, huurappartementen (sociaal) en huurhuizen, zowel sociaal als middelduur, die in type en uitvoering verschillen, maar duidelijk familie van elkaar zijn.

Het koopaanbod bestaat uit herenhuizen en twee-onder-een-kapwoningen aan de statige groene laan Verreweg, hofhuizen aan het intieme groene hof en de singel en vierlaagse parkhuizen met zicht op de groene recreatieve parkwal. Een mooi gevarieerd huizenaanbod, waarbij verschillende woonsferen heel natuurlijk samenkomen en een sfeervol geheel vormen. Het dynamische straatbeeld biedt steeds een ander perspectief.

In het groene hof komen bewoners samen en kunnen de kinderen veilig spelen. Er komt een speelplek voor kleine kinderen met speelaanleidingen in het gras en een aantal bankjes om even op adem te komen of gezellig een praatje te maken. Alle auto’s kunnen aan de achterzijde van het huis parkeren, waardoor er optimaal wordt genoten van het groene hof en een kindvriendelijke omgeving.

Parkweide ligt aan de groene parkwal, een glooiend groen park. Het park is maar liefst 4 hectare. Dit gebied is uitstekend geschikt voor recreatieve doeleinden zoals wandelen, sporten of een boek lezen op een bankje vanaf een van de mooie uitkijkpunten. De kinderen kunnen er vrijelijk rondrennen en spelen. En dit alles volledig in de zon, want de groene parkwal ligt pal op het Zuiden!