Squares

Rotterdam

Squares

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Rotterdam
  • ARCHITECT Paul de Vroom & Sputnik

Projectomschrijving

Aan de Prinsenlaan in Rotterdam nabij het Kralingse Bos is het plan “Squares” ontwikkeld en gerealiseerd. Het plan bestaat uit riante eengezinswoningen met tuin én een eigen parkeerplaats. Dit eigentijdse ontwerp van biedt vooral veel licht en ruimte.

Voor de woningen is een kleine catalogus van typen ontwikkeld waaruit een selectie is gemaakt, uitgaande van een drielaagse stadswoning aan de Prinsenlaan en een tweelaagse woning aan de achterliggende woonstraat.

De gekozen materialen versterken het effect van de gelijktijdige grote en kleine schaal van het project. Het doorgaande raster is uitgevoerd in lichtkleurig beton en is ook aan de kop gecontinueerd als begrenzing van de tuinen. De invulling van de kaders bestaat uit wisselende vlakken van ruw, donker metselwerk en verdiepingshoge glasvlakken. Aan de Prinsenlaan zijde geven “Delftse stoepen’ de woning-entree’s een individueel karakter. Een doorlopend groenscherm bij de Woonstraat zorgt ervoor dat deze straat een stedelijke buitenruimte wordt waar het prettig is om te verblijven en te spelen.