Teylingerhof

Sassenheim

Teylingerhof

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Sassenheim
  • ARCHITECT Bureau 070 i.s.m. Stol Architecten

Projectomschrijving

Teylingerhof biedt een gevarieerd aanbod van hofwoningen, karakteristieke kadeappartementen en sfeervolle hof-appartementen.

Het plan kenmerkt zich door de architectuurstijl ‘Oud Hollands’ met veel traditionele kenmerken. Wisselende dakgoten, verspringende gevelaccenten, afwijkende kapvormen en speciaal siermetselwerk zorgen voor een levendig gevelbeeld. Rollagen, ramen met roedeverdeling, betonnen waterslagen, luifels bij de entrees, optionele dakkapellen en een gevarieerd kleurgebruik in het metselwerk versterken de romantische en karakteristieke uitstraling en geven de woningen een eigen identiteit en karakter. De hofwoningen grenzen met een Delftse stoep aan het groene binnenhof. Ideaal voor een eigen zitje of mooie bakken met groen voor de deur.

Aan de zuidkant van de woonhofjes grenzen de hofwoningen aan de kade-appartementen. Aan het meest oostelijk gelegen woonhof zijn de hof-appartementen gesitueerd. De kade- en hofappartementen sluiten aan bij de ‘Oud Hollandse stijl’ van de hofwoningen, maar refereren daarnaast met hun architectuur naar de karakteristieke stijl van de typerende bollenschuren uit de omgeving, ook het geluidscherm is integraal mee ontworpen en sluit naadloos aan op deze stijl.