Vitaal Vogelenzang

Vogelenzang

Vitaal Vogelenzang

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Vogelenzang
  • ARCHITECT Bureau 070
PROJECTWEBSITE

Projectomschrijving

Vitaal Vogelenzang is een nieuwbouwproject waar sport, bewegen, samenhorigheid en landschappelijk wonen bij elkaar komen in een natuurlijke omgeving met veel water en groen. Op de locatie van de tennis- en voetbalvereniging worden de woningen gerealiseerd. Naast woningbouw wordt er ook een nieuw duurzaam sportpark ontwikkeld. Dit alles wordt gedaan door een intensief participatietraject met diverse belanghebbenden in samenwerking met De Wijde Blik.

Er komt een mooie mix van betaalbare middeldure en vrije sector woningen. De woningen hebben een stedenbouwkundige opzet, waarbij sommige beschikken over een tuitgevel in de kopgevel met houten gevelbekleding. Om de kwaliteit van het landschap te benadrukken, komt het gebruik van natuurlijke en subtiele kleurnuances in elk blok terug.

Bij Vitaal Vogelenzang draait het om zowel de bewoners als de gebruikers. Met drie basisbeloftes is Vitaal Vogelenzang ontstaan. De eerste belofte is het creëren van een dorpspark voor iedereen. Het dorpspark vormt een nieuw ankerpunt in het dorp. Het park is zo gepositioneerd dat het de bestaande en nieuwe voorzieningen bijeenbrengt rondom een groene ontmoetingsruimte voor Vogelenzang.

De tweede belofte is het landschap tot de voordeur. Dit ontstaat door het doortrekken van de landschappelijke lijnen en verbindingen in het plan. Zo wordt de groene kwaliteit van buitenaf het dorp ingetrokken en ontstaat een buurt waar alle woningen een directe relatie met het landschap hebben.

De laatste belofte is ruimte om te sporten, spelen en ontmoeten. Een belangrijk onderdeel daarin is het sportpark dat met een nieuwe serie aan sportvelden voor tennis, voetbal, jeu de boules en eventueel padel een breed scala aan sporters kan bedienen.