Rietkraag

Maassluis

Rietkraag

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Maassluis
  • ARCHITECT Bureau 070
PROJECTWEBSITE

Projectomschrijving

Dit eerste deelgebied bestaat uit een mooie mix van grondgebonden koop- en huurwoningen in het betaalbare en middeldure segment en exclusieve herenhuizen en 2^1 kapwoningen aan het water en aan de statige groene laan Verreweg.

Over Wilgenrijk

Wilgenrijk is een grootschalige gebiedsontwikkeling gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. Het plangebied is jarenlang gebruikt voor agrarische doeleinden, maar wordt nu gefaseerd getransformeerd tot een uniek woongebied. Het woongebied biedt in totaal ruimte voor 1750 huizen.

Wilgenrijk is een woongebied tussen Rotterdam en Den Haag, dicht bij Maassluis, Maasland en het natuurgebied Midden-Delfland. Het gebied is landelijk, groen en waterrijk, met een rust die zeldzaam is in de Randstad.

Wilgenrijk kent een doordachte ontwerpfilosofie, de Maassluise School. Het geeft principes en inspiratie voor architectuur en landschap. De ontwerpfilosofie is ontstaan vanuit een zoektocht van vijfendertig (landschaps-) architecten en stedenbouwers naar de betekenis van ‘Echt, ontspannen, Hollands, mooi wonen’. Dit zijn de kaders voor huizen, gebouwen en de inrichting van kavels, tuinen, lanen en straten. Op deze manier ontstaat er een geliefd woongebied waar iedereen wil wonen.