Willem Maarsehof

Rijsenhout

Willem Maarsehof

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Rijsenhout
  • ARCHITECT Bureau 070
PROJECTWEBSITE

Projectomschrijving

Willem Maarsehof is gelegen achter de Bennebroekerweg ter hoogte van de nummers 10 t/m 28 in Rijsenhout. Op deze locatie komt een woonhof in jaren ’30 stijl met een mooie mix van hof- en parkwoningen en twee-onder-een-kapwoningen.

Het hart van het plan is het Willem Maarsehof: een groen park waaromheen de woningen zijn gelegen. De kenmerkende schoorsteen met ketelhuis wordt gerestaureerd door Holleman Santpoort en vormt als cultuurhistorisch object de drager van het parkontwerp.

In het park staat ontmoeten centraal. Kinderen spelen hier lekker buiten, terwijl buren elkaar ontmoeten. Er komen meerdere speelaanleidingen voor kinderen en een aantal bankjes om even op adem te komen of gezellig een praatje te maken. Een gezamenlijke kas met moestuinbakken maken het geheel af. Naast het tuinieren, ontmoeten en buitenleven, kan men ook genieten van de oogst die gedeeld kan worden. Het park wordt autoluw. De parkeerplaatsen zijn op eigen terrein of in de parkeerhoven en daarmee zoveel mogelijk uit het zicht.