Sponsoring STIP bos

Verantwoord geproduceerd hout

Thunnissen is al enkele jaren een STIP bedrijf. Dit houdt in dat wij uitsluitend werken met duurzaam verantwoord geproduceerd hout. De toepassing van duurzaam hout is één van de meest effectieve mogelijkheden voor de bouwsector om klimaatbestendig te ontwikkelen. Hout is als hernieuwbare grondstof hét circulaire bouwmateriaal bij uitstek. Dit verantwoord geproduceerd hout komt uit door boseigenaren duurzaam beheerde bossen. Om het belang van  duurzaam bosbeheer te benadrukken heeft STIP een bos in het leven geroepen: een nieuw duurzaam beheerd STIP-bos in Nederland.

Het planten van bos is relevanter dan ooit

Thunnissen onderstreept de missie van STIP en participeert in dit initiatief. Symbolisch is voor alle werknemers van Thunnissen en haar groepsmaatschappijen Van Braam Minnesma en Holleman Santpoort een boom geplant. Met deze sponsoring laten we het STIP-bos verder groeien.  

Bart Maas, directeur : “Wij zijn al een paar jaar een STIP gecertificeerd bedrijf. Niet vanuit de klantvraag, maar vooral vanuit onze overtuiging. Toen het initiatief voor dit duurzaam beheerde bos in het leven werd geroepen, besloten we direct om hierin te participeren. Het planten van bos is relevanter dan ooit.” 

Duurzaam bosbeheer in Nederland

Oog op de toekomst

Staatsbosbeheer plant de door ons gesponsorde bomen, maar voert ook de toekomstig noodzakelijke zogenaamde jeugdverzorging en bos onderhoudscycli uit. Dit betekent niet dat elk boompje groot wordt, maar dat het bos zo beheerd wordt dat het bos in zijn geheel een mooi bos wordt waarin ruimte is voor recreatie en zoveel mogelijk biodiversiteit, maar waarin later (over 50 tot 200 jaar) ook weer op duurzame wijze hout geoogst kan worden en daarna weer nieuw bos aangeplant kan worden.

Met de realisatie van dit nieuwe bos draagt STIP ook bij aan realisatie van de doelstellingen van de landelijke Bossenstrategie, zoals verwoord in ‘Bos voor de toekomst’.