Start verkoop Koningskwartier (fase 4) in Zevenhuizen

Start verkoop Koningskwartier (fase 4) in Zevenhuizen

Synchroon (een dochteronderneming TBI Holdings) en Thunnissen starten dinsdag 2 oktober de verkoop van fase 4 van het Koningskwartier te Zevenhuizen. In totaal worden in deze fase 46 koopwoningen verkocht en gerealiseerd. De bouw van de woningen is volledig in handen van Thunnissen.

Duurzaam en energiezuinig woningaanbod
Naast de ruime opzet, de variatie en de Oud Hollandse architectuur staan voor de woningen duurzaamheid en energiezuinigheid centraal. Dat is goed voor het milieu en voor het comfort van de woningen.

Alle woningen worden “gasloos” gebouwd. Voor de verwarming zal gebruik worden gemaakt van individuele (bodem)warmtepompen. Verder zijn de woningen uitgevoerd met een Energie Prestatie Coëfficiënt van nul (EPC=0). De EPC geeft aan hoe energiezuinig een nieuwbouwwoning is; hoe lager de waarde, hoe zuiniger de woning. Een EPC=0 betekent dus dat deze woningen in Koningskwartier zeer energiezuinig zijn; zo zuinig zelfs dat diverse hypotheekverstrekkers de kopers een extra aantrekkelijke hypotheek kunnen aanbieden.

Start verkoop
Het start verkoop-evenement vindt plaats op dinsdag 2 oktober van 17.00 tot 19.00 uur in Van der Valk Hotel Nieuwerkerk, Parallelweg 185 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Koningskwartier
Fase 4 van het Koningskwartier is een van de deelplannen binnen de gebiedsontwikkeling Zevenhuizen-Zuid en ligt op loopafstand van het bestaande dorp aan de Zuidplasweg in Zevenhuizen. Elk deelplan krijgt een eigen karakter door de afwisselende architectuur. De deelplannen worden alle gekenmerkt door een groene en speelse opzet met pleintjes. Parkeren is mogelijk op de eigen oprit of in zogenaamde parkeerkoffers. Deze parkeerkoffers zijn ingepakt met groen en zorgen ervoor dat het straatbeeld niet gedomineerd wordt door geparkeerde auto’s. Met deze opzet krijgt Zevenhuizen-Zuid een dorpse uitstraling, die naadloos aansluit bij de bestaande bebouwing in het dorp.

De woningbouw in Zevenhuizen-Zuid is één van de prioriteitsprojecten voor de gemeente Zuidplas in het kader van de Zuidplaspolderontwikkeling. De Zuidplaspolder is een overwegend agrarisch gebied dat ligt in de driehoek Rotterdam – Zoetermeer – Gouda. Ruimtelijk wonen is een centraal thema in de Zuidplaspolder. De provincie Zuid-Holland werkt hier samen met andere partijen aan grootschalige gebiedsontwikkeling. In de ontwikkeling van het gebied staat een juiste combinatie van wonen, werken (glastuinbouw), leefomgeving en infrastructuur voorop. De eerste en tweede fase zijn uitverkocht en inmiddels grotendeels al gerealiseerd.