Start verkoop Koningskwartier fase 6 in Zevenhuizen

Start verkoop Koningskwartier fase 6 in Zevenhuizen

Synchroon (een dochteronderneming TBI Holdings) en Thunnissen starten dinsdag 23 maart de verkoop van 26 woningen in fase 6 in het Koningskwartier te Zevenhuizen. De bouw van de woningen is volledig in handen van Thunnissen.

Koningskwartier fase 6
Het woningaanbod in fase 6 bestaat uit een gevarieerd aanbod aan woningtypen: van ruime levensloopbestendige woningen tot een aantal royale twee onder-één-kapwoningen en één vrijstaande woning, die in type en uitvoering allemaal anders zijn. De woonoppervlakte varieert van ca. 143 tot ca. 189 m2.

Levensloopbestendig wonen
In overleg met Gemeente Zuidplas worden er 18 woningen gerealiseerd met een levensloopbestendig karakter. Deze woningen hebben een riante breedtemaat van 7,2 eter en daardoor flexibele indelingsmogelijkheden. In eerste instantie worden de levensloopbestendige woningen aangeboden aan een specifieke senioren doelgroep. Deze aanpak is erop gericht om in de grote behoefte te voorzien binnen de gemeente.

Duurzaam en energiezuinig
Het ontwerp is van Bureau 070 en geïnspireerd op het dorps karakter van de omgeving. Naast de dorpse uitstraling en het hoogwaardig afwerkingsniveau worden de woningen in fase 6, net als de woningen in de voorgaande fasen, duurzaam en gasloos. Voor de verwarming zal gebruik worden gemaakt van individuele (bodem)warmtepompen. Verder zijn de woningen uitgevoerd conform de allerlaatste BENG-eisen. De woningen in het Koningskwartier krijgen een energielabel A++++, omdat ze voldoen aan de verscherpte eisen van BENG 2 en 3. De woningen in Koningskwartier worden dus zeer energiezuinig; zo zuinig zelfs dat diverse hypotheekverstrekkers de kopers een extra aantrekkelijke hypotheek kunnen aanbieden.

Online start verkoop
De verkoop start op dinsdag 23 maart. Vanaf dat moment is alle verkoopdocumentatie beschikbaar en kunnen geïnteresseerden online inschrijven voor de woningen via de projectwebsite. De online inschrijving loopt dinsdag 30 maart 17.00 uur. Zie ook: www.koningskwartier.nl  (informatie woningen Synchroon) www.koningskwartierzevenhuizen.nl  (informatie woningen Thunnissen).

Het Koningskwartier
Fase 6 is één van de deelplannen binnen de gebiedsontwikkeling Zevenhuizen-Zuid en ligt op loopafstand van het bestaande dorp aan de Zuidplasweg in Zevenhuizen. Elk deelplan krijgt een eigen karakter door afwisselende architectuur.

De woningbouw in Zevenhuizen-Zuid is één van de prioriteitsprojecten voor de gemeente Zuidplas in het kader van de Zuidplaspolderontwikkeling. De Zuidplaspolder is een overwegend agrarisch gebied dat ligt in de driehoek Rotterdam – Zoetermeer – Gouda. Ruimtelijk wonen is een centraal thema in de Zuidplaspolder. De provincie Zuid-Holland werkt hier samen met andere partijen aan grootschalige gebiedsontwikkeling. In de ontwikkeling van het gebied staat een juiste combinatie van wonen, werken (glastuinbouw), leefomgeving en infrastructuur voorop. Fase één t/m vijf en zeven zijn uitverkocht en inmiddels grotendeels al gerealiseerd.