Start verkoop Koningskwartier fase 7 in Zevenhuizen

Start verkoop Koningskwartier fase 7 in Zevenhuizen

Synchroon (een dochteronderneming TBI Holdings) en Thunnissen starten dinsdag 6 oktober de verkoop van 96 woningen in fase 7 in het Koningskwartier te Zevenhuizen. In totaal worden er in deze fase 110 woningen gerealiseerd, zowel (bereikbare) koop- als huurwoningen. De bouw van de woningen is volledig in handen van Thunnissen.

Koningskwartier fase 7
Het woningaanbod in fase 7 bestaat uit een breed scala aan woningtypen: van ruime eengezinswoningen, unieke verandawoningen en een aantal royale twee onder-één-kapwoningen, die in type en uitvoering allemaal anders zijn. De woonoppervlakte varieert van ca. 125 tot ca. 200 m2. Alle woningen beschikken over een heerlijke tuin en een groot aantal van de woningen beschikt over parkeergelegenheid op eigen terrein.

Het ontwerp is van Bureau 070 en geïnspireerd op het dorps karakter van de omgeving. Dit komt tot uiting in het plan door de ruime opzet van het plan en de prachtige architectuur: mooie entrees met luifels, variatie in gevels, karakteristieke kapvormen en detaillering in de ramen.

Duurzame en energiezuinige woningen
Naast de dorpse uitstraling en het hoogwaardig afwerkingsniveau worden de woningen in fase 7, net als de woningen in de voorgaande fasen, duurzaam en gasloos. Voor de verwarming zal gebruik worden gemaakt van individuele (bodem)warmtepompen. Verder zijn de woningen uitgevoerd met een Energie Prestatie Coëfficiënt van nul (EPC=0). De woningen in Koningskwartier worden dus zeer energiezuinig; zo zuinig zelfs dat diverse hypotheekverstrekkers de kopers een extra aantrekkelijke hypotheek kunnen aanbieden.

Online start verkoop
De verkoop start op dinsdag 6 oktober. Vanaf dat moment is alle verkoopdocumentatie beschikbaar en kunnen geïnteresseerden online inschrijven voor de woningen via de projectwebsite. De online inschrijving loopt tot maandag 12 oktober 17.00 uur. Zie ook: www.koningskwartier.nl  (informatie woningen Synchroon) www.koningskwartierzevenhuizen.nl  (informatie woningen Thunnissen).

Het Koningskwartier
Fase 7 is één van de deelplannen binnen de gebiedsontwikkeling Zevenhuizen-Zuid en ligt op loopafstand van het bestaande dorp aan de Zuidplasweg in Zevenhuizen. Elk deelplan krijgt een eigen karakter door afwisselende architectuur.

De woningbouw in Zevenhuizen-Zuid is één van de prioriteitsprojecten voor de gemeente Zuidplas in het kader van de Zuidplaspolderontwikkeling. De Zuidplaspolder is een overwegend agrarisch gebied dat ligt in de driehoek Rotterdam – Zoetermeer – Gouda. Ruimtelijk wonen is een centraal thema in de Zuidplaspolder. De provincie Zuid-Holland werkt hier samen met andere partijen aan grootschalige gebiedsontwikkeling. In de ontwikkeling van het gebied staat een juiste combinatie van wonen, werken (glastuinbouw), leefomgeving en infrastructuur voorop. Fase één t/m vijf zijn uitverkocht en inmiddels grotendeels al gerealiseerd.