Thunnissen ontwikkelt woningbouw op voormalig boerderijcomplex aan de IJweg in Nieuw-Vennep

Thunnissen ontwikkelt woningbouw op voormalig boerderijcomplex aan de IJweg in Nieuw-Vennep

Gemeente Haarlemmermeer en Thunnissen hebben de anterieure overeenkomst gesloten voor de ontwikkellocatie Huis ter Lucht aan de IJweg in Nieuw-Vennep. De locatie is gelegen in het lint, aan de rand van het buitengebied, waar op een aantal locaties reeds woningbouwinitiatieven zijn opgestart.

De locatie is gelegen aan de IJweg 1455 t/m 1457, op zeer korte afstand van de Noordelijke Randweg, Venneperweg en de N205. Het totale plangebied is ca. 14.191 m² groot. Voor het gebied is inmiddels het globaal haalbaarheidsonderzoek van de gemeente Haarlemmermeer doorlopen, met positief resultaat. Dit heeft geresulteerd in het sluiten van de anterieure overeenkomst voor verdere samenwerking en uitontwikkeling van de plannen.

“We hebben het vaak over de grote bouwprojecten, maar dit soort kleinere overeenkomsten met ontwikkelaars zetten ook veel zoden aan de dijk”, “Het is ook goed dat de landelijke sfeer, op terreinen waar voormalige boerderijen zijn gevestigd, behouden blijft.” zegt wethouder Jurgen Nobel.

Op de locatie worden  26 nieuwbouwwoningen door Thunnissen ontwikkeld en gerealiseerd. In het stedenbouwkundige en landschappelijke ontwerp staat het behoud van het landelijke karakter én de identiteit van de lintbebouwing op het terrein van het voormalige boerenbedrijf centraal. Het programma bestaat uit ruim opgezette grondgebonden woningen; extra brede rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. B+O Architectuur en Stedenbouw uit Meppel is verantwoordelijk voor de stedenbouw en de landschappelijke opzet.

“Deze woningbouwontwikkeling is een impuls voor het transformerende lintbebouwingsgebied langs de IJweg in de Haarlemmermeer, waarbij de locatie in de toekomst plaats gaat maken voor een gloednieuw woningbouwplan waar veel behoefte aan is.” zegt directeur Roel van Drongelen.

De verwachting is dat het bestemmingsplan in 2023 in procedure wordt gebracht. De verdere planuitwerking wordt in samenspraak met buurtbewoners en betrokkenen opgepakt.