Thunnissen sponsort het STIP-bos

Thunnissen sponsort het STIP-bos

Thunnissen wil graag een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Om die reden zijn wij een STIP gecertificeerd bedrijf en werken wij uitsluitend met duurzaam verantwoord geproduceerd hout.

Het STIP- bos groeit met 141 bomen

Dit verantwoord geproduceerd hout komt uit door boseigenaren duurzaam beheerde bossen. Om het belang van  duurzaam bosbeheer te benadrukken heeft STIP een bos in het leven geroepen: een nieuw duurzaam beheerd STIP-bos in Nederland.

Thunnissen onderstreept de missie van STIP en participeert in dit initiatief. Voor alle werknemers van Thunnissen en groepsmaatschappijen Van Braam Minnesma en Holleman Santpoort wordt een boom geplant. Met deze sponsoring van 141 bomen, laten we het STIP- bos verder groeien. Door Oscar van Doorn, directeur van SKH, werd het sponsorcertificaat overhandigd.

Bart Maas, directeur : “Wij zijn al een paar jaar een STIP gecertificeerd bedrijf. Niet vanuit de klantvraag, maar vooral vanuit onze overtuiging. Toen het initiatief voor dit duurzaam beheerde bos in het leven werd geroepen, besloten we direct om hierin te participeren. Het planten van bos is relevanter dan ooit. ”

Duurzaam bosbeheer in Nederland

Staatsbosbeheer plant de door ons gesponsorde bomen, maar voert ook de toekomstig noodzakelijke zogenaamde jeugdverzorging en bos onderhoudscycli uit. Dit betekent niet dat elk boompje groot wordt, maar dat het bos zo beheerd wordt dat het bos in zijn geheel een mooi bos wordt waarin ruimte is voor recreatie en zoveel mogelijk biodiversiteit, maar waarin later (over 50 tot 200 jaar) ook weer op duurzame wijze hout geoogst kan worden en daarna weer nieuw bos aangeplant kan worden.

Met de realisatie van dit nieuwe bos draagt STIP ook bij aan realisatie van de doelstellingen van de landelijke Bossenstrategie, zoals verwoord in ‘Bos voor de toekomst’. Inmiddels staat de teller voor het STIP-bos al op 4421 bomen.