Thunnissen wint tender Het Nieuwe Vroeger fase 3

Thunnissen wint tender Het Nieuwe Vroeger fase 3

21 eengezinswoningen in Oud IJmuiden

Thunnissen heeft de tender gewonnen die Woningbedrijf Velsen heeft uitgeschreven voor de binnenstedelijke herontwikkeling Het Nieuwe Vroeger Fase 3 in IJmuiden. In 2015 werd Thunnissen ook door Woningbedrijf Velsen geselecteerd voor een tender in Driehuis. Met het winnende plan Nieuw Velserduin krijgt Driehuis 96 woningen op de locatie van voormalig verpleeghuis Velserduin.

Fase 3 van Het Nieuwe Vroeger is het sluitstuk van de wijkvernieuwing in Oud IJmuiden. De hele wijk heeft inmiddels al een metamorfose ondergaan met een mix van ruim 100 nieuwe woningen en een volledig vernieuwde openbare inrichting.

De binnenstedelijke herontwikkeling Het Nieuwe Vroeger Fase 3 bestaat uit een gesloten bouwblok met 21 eengezinswoningen variërend van 3 tot 4 bouwlagen. De parkeerplaatsen zijn aan het zicht onttrokken en bevinden zich aan de binnenzijde van het compacte bouwblok.

Historiserende architectuur

De architectuur is geïnspireerd op het Oud IJmuiden dat zich kenmerkt door de pandsgewijze opbouw. Typerend zijn onder andere de verspringende kappen, de subtiele kleurnuances en de karakteristieke metselwerkverbanden. De architect van het plan is Bureau 070. De welstandscommissie van de gemeente Velsen, de ‘Commissie Stedelijk Schoon’, liet zich lovend uit over het plan: “De architect heeft gekozen voor een historiserende architectuur. De commissie heeft waardering voor de zorgvuldige uitwerking en materialisering hiervan.”

 Ontwikkelingsmanager Martijn Goesten: “Wij zijn erin geslaagd een krachtige impuls te geven aan het laatste woonblok binnen ‘Het Nieuwe Vroeger’, dat recht doet en aansluit bij de gewenste typerende beeldkwaliteit van de wijk. Het is een supergave plek met een rauw randje en uitzicht op de zeesluizen van IJmuiden. Dit past volledig binnen onze doelstelling om kwalitatief hoogwaardige woonomgevingen te creëren met een hoge duurzaamheidsambitie.”

Nog dit jaar zal Thunnissen de omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente Velsen.

De verkoop van de woningen start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019. De sloop van de voormalige huurwoningen van Woningbedrijf Velsen zal in het tweede kwartaal 2019 aanvangen. De bouw start waarschijnlijk in de zomer.