Timpaan en Ontwikkeladviseur tekenen met Thunnissen de bouwteamovereenkomst voor 163 woningen naast station Kogerveld in Zaandam

Timpaan en Ontwikkeladviseur tekenen met Thunnissen de bouwteamovereenkomst voor 163 woningen naast station Kogerveld in Zaandam

Op 30 augustus jl. is de bouwteamovereenkomst getekend voor de realisatie van Blok B en C in de gebiedsontwikkeling Oostzijderpark te Zaandam. Het project is een ontwikkeling van Timpaan en Ontwikkeladviseur. De aannemer van Blokken B en C is Thunnissen. Stedenbouwkundig bureau LAP is de ontwerper van het openbaar gebied en de buitenruimten en Just Architects is de architect van de bouwblokken.

Woningen voor diverse doelgroepen

De twee bouwblokken bestaan in totaal uit 163 woningen, waaronder 120 appartementen: 64 sociale huurappartementen voor de corporatie en 56 appartementen bestemd voor vrije sector huur of koop. Van de 56 appartementen zullen tenminste 14 appartementen verkocht worden in de categorie Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ).

Daarnaast komen er 43 grondgebonden eengezinswoningen in deze fase. De eengezinswoningen zijn gelegen als U-vormige carré in de 2 bouwblokken aan de rustige binnenstraten en de groene parklaan die door het plan loopt, vanaf het station naar het water van de Gouw. De woningen hebben een woningoppervlakte van circa 120 tot 220 m2 waarbij 2 parkeerplaatsen onder het terras zijn gesitueerd en de plint zich kan lenen als woon- en werklocatie. Een woonbehoefte die aansluit bij een wens waar duurzaamheid en wonen en werken in een groene omgeving centraal staat en meer thuiswerken steeds normaler wordt.

Het bouwteam verwacht dit jaar nog de omgevingsvergunning te kunnen aanvragen en de verkoop te gaan opstarten. De realisatie zal naar verwachting nog voor de zomer van 2022 aanvangen. Het bestemmingsplan van Oostzijderpark fase 1 is inmiddels onherroepelijk.

Gebiedsontwikkeling Oostzijderpark

De blokken B en C zijn onderdeel van de gebiedsontwikkeling Oostzijderpark. Een totaal nieuwe stadswijk in Zaandam met in de eerste fase 543 woningen. Totaal zullen binnen Oostzijderpark ca. 900 nieuwe woningen worden gebouwd. Deze nieuwe wijk is goed bereikbaar door het NS-station Zaandam-Kogerveld en de uitvalswegen A7 en de A8 om de hoek. De nieuwe stadswijk krijgt autoluwe groene lanen en boulevards, collectieve tuinen en privéterrassen voor de huizen. Er komen woningen voor starters, jongeren, gezinnen en ouderen waarbij ca. 1/3 sociale woningbouw, 1/3 middel & dure huur en 1/3 koopwoningen bedraagt. Na de start van de realisatie in december 2020 van de eerste 170 huurwoningen start in september de bouw van het luxe appartementencomplex (24 stuks) De Meiboom. Geïnteresseerden die op de hoogte willen worden gehouden kunnen zich opgeven voor de digitale nieuwsbrief via www.oostzijderpark.nl.