Turn-key overeenkomst getekend voor ontwikkeling en realisatie 14 sociale eengezinswoningen in Zevenhuizen-Zuid

Turn-key overeenkomst getekend voor ontwikkeling en realisatie 14 sociale eengezinswoningen in Zevenhuizen-Zuid

Op 2 februari 2021 werden de handtekeningen gezet voor 14 sociale eengezinswoningen in Zevenhuizen-Zuid. Deelplan 7 is onderdeel van de wijk Koningskwartier.

René Mascini , directeur-bestuurder van Woonpartners ondertekende digitaal de koopovereenkomst voor de grond met Hans Bootsma, directeur van ontwikkelaar Synchroon en Harrie van Noorden, directeur van TON projecten. Ook werd ook de turn-key overeenkomst met Bart Maas, directeur van Thunnissen getekend. Thunnissen  ontwierp en realiseert de woningen.

René Mascini: “De goede ervaring die we hebben opgedaan met zowel Synchroon als met TON projecten heeft opnieuw geleid tot een snelle overeenstemming over deze nieuwe projecten. Ik vertrouw opnieuw op een goede samenwerking en verwacht dat de sociale huurwoningen zonder gebreken zullen worden opgeleverd”.

Hans Bootsma, directeur Synchroon: “Wij zijn blij met de ondertekening van de koopovereenkomst en zien er naar uit de prettige samenwerking met partijen voort te zetten met als doel een mooi, duurzaam project waar mensen straks fijn kunnen wonen.”

Ruime eengezinswoningen

De 14 grondgebonden woningen zijn geschikt voor drie- of meerpersoonshuishoudens en zijn van hetzelfde woningtype. Ze zijn verdeeld over drie woonblokken en er is onderscheid tussen een hoek- en een tussenwoning. De woningen zijn gemiddeld 100 m2 groot en beschikken over 3 kamers op de 1e verdieping en een zolderruimte die nog niet is ingedeeld. Bij elke woning is een voor-en achtertuin (met buitenberging) en 9 van de 14 woningen hebben één eigen parkeerplaats in de achtertuin.

Duurzame woningen

Bart Maas: ”De duurzame, energiezuinige woningen met een moderne dorpse uitstraling hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau. De woningen worden allemaal aardgas-loos gebouwd. Voor de verwarming en warm water zal gebruik worden gemaakt van een bodemwarmtepomp (WKO-installatie)”.

In de woningen zijn zuinige installaties aangebracht voor verwarmen, warm water, verse lucht en ook voor koeling. De zonnepanelen produceren jaarlijks de energie die gemiddeld nodig is voor verwarming, warm water, de overige installaties en voor huishoudelijke apparatuur.

Bij normaal gebruik is het energieverbruik voor de verwarming, het koelen, het warm water en de ventilatie al heel laag. De zonnepanelen leveren dan ook nog extra elektriciteit op voor bijvoorbeeld de wasmachine en de verlichting.

Projectplan en planning

Deze 14 woningen maken deel uit van een groter projectplan van totaal 110 woningen in diverse segmenten binnen fase 7 van het Koningskwartier. Daaronder zijn ook koopwoningen. Naar verwachting kunnen de sleutels van de woningen in 2022 worden overgedragen aan de huurders.