Woonplus Schiedam koopt 29 sociale huurwoningen in Park Harga

Woonplus Schiedam koopt 29 sociale huurwoningen in Park Harga

Directeur bestuurder Bob Venhuizen van Woonplus Schiedam ondertekende deze week de koopovereenkomst van 29 sociale huurwoningen in de nieuwbouwwijk Park Harga in Schiedam. De ontwikkelcombinatie Park Harga Midden BV, bestaande uit VolkerWessels Vastgoed en Thunnissen, ontwikkelt en bouwt de woningen.

Bob Venhuizen is tevreden met de aankoop van de woningen. “Wij zijn blij dat wij 29 eengezinswoningen in de duurzame wijk Park Harga hebben kunnen aankopen. Er is een grote vraag naar eengezinswoningen met tuin in de sociale huur. Daarbij zijn deze nieuwbouwwoningen van hoge kwaliteit en sluiten goed aan op onze duurzaamheidsambities”.

Bouw en oplevering
Thunnissen realiseert 21 van de 29 woningen. Deze woningen bestaan uit drie woonlagen en een plat dak waardoor er veel leefruimte beschikbaar is. De bouw van deze woningen is inmiddels gestart. De andere acht woningen worden in een latere fase gebouwd volgens het MorgenWonen concept van VolkerWessels. Met MorgenWonen hebben de toekomstige huurders geen of minimale energiekosten. Alle woningen zijn dan ook gasloos, en nul-op-de-meter. Woonplus verwacht de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2020 aan toekomstige huurders te kunnen opleveren. De woningen worden dan via het woonruimteverdeelsysteem op www.woonnetrijnmond.nl aangeboden.

Park Harga
Park Harga is een zeer duurzame wijk met een divers woningaanbod. Het programma van ongeveer 380 woningen sluit naadloos aan op de onlangs gebouwde nieuwbouwwoningen in Park Harga. Er wordt in fasen gebouwd en er komen zowel grondgebonden woningen als appartementen in het koop- en huursegment. In een latere fase worden ook nog zestig vrije sector huurwoningen gebouwd. Zo heeft ook het vervolg een sterke focus op duurzaamheid, veel ruimte voor groen en een ruime opzet. De aanwezigheid van de sociale huurwoningen versterkt de diversiteit van het woningaanbod in de wijk.