Ymere verlengt co-makershipcontract met Thunnissen met 5 jaar

Ymere verlengt co-makershipcontract met Thunnissen met 5 jaar

Woningcorporatie Ymere en Thunnissen verlengen het co-making contract voor een periode van vijf jaar. Op vrijdag 8 februari 2019 werd het contract officieel ondertekend. Beide partijen zijn al sinds 2009 actief met het in co-making organiseren van projecten.

Vanwege grote tevredenheid werd de samenwerking met Thunnissen, Dura Vermeer en Coen Hagendoorn met vijf jaar verlengd. Daarnaast heeft Woningcorporatie Ymere ook bouwbedrijf HSB geselecteerd als nieuwe co-maker.

Bart Maas, directeur Thunnissen: “Succes is vooral afhankelijk van samenwerking, dat is iets wat Ymere goed begrijpt. Bijzonder aan de samenwerking met Ymere is dat het een project overschrijdende samenwerking is, waarbij je veel met elkaar meemaakt, elkaar beter begrijpt en elkaar stimuleert om nog beter te worden. Die dynamiek in samenwerking zorgt voor mooie resultaten. Als je zo op elkaar bent ingespeeld, dan kun je samen alles aan. Het is eigenlijk net als een huwelijk. Je gaat ervoor en maakt veel met elkaar mee. Samen sta je sterk.”

Ymere bezit ruim 73.000 woningen in de Metropoolregio Amsterdam. De komende jaren worden er vele honderden woningen in rap tempo bijgebouwd. Maar ook het dagelijks onderhoud van bestaande woningen gaat door, net als woningverbeterings- en renovatieprojecten. “Om dat goed te kunnen doen werken we samen met een aantal partners. Deze bedrijven zijn onze co-makers”, legt Viviane Regout, lid van de directieraad van Ymere uit. “Niet gewoon een opdracht geven, maar meedenken en meedoen. Van begin tot het einde. Dat blijven we de komende jaren doen met Dura Vermeer, Thunnissen en Coen Hagendoorn. En dus nu ook met HSB.”

Bart Maas: ”Deze manier van samenwerking past perfect bij onze organisatie. Het zit in het DNA van onze organisatie om onszelf te vernieuwen, om niet vast te roesten in de manier waarop je dingen ‘nu eenmaal’ doet. We hebben een natuurlijke drang om het altijd beter te willen doen, om out of the box te denken.”

Door te profiteren van elkaars kennis en kunde in combinatie met schaalgrootte levert dat volgens Ymere niet alleen een financieel voordeel voor alle partijen op. Minstens zo belangrijk is dat je leert van elkaar en daardoor nog effectiever en efficiënter kunt werken, stelt Regout. “Bouwers rekenen eerlijke prijzen, maar de échte winst zit hem op de lange termijn vooral in continuïteit en efficiënt kunnen werken door het delen van kennis.”