Zorgbouw

Aandacht voor flexibiliteit

De behoefte aan zorg voor ouderen neemt toe door de vergrijzing. Maar de invulling van deze behoefte is niet altijd hetzelfde en zal daarna ook weer afnemen. Om aan de veranderde behoefte van de eindgebruiker te voldoen, moeten gebouwen (meer) aanpasbaar zijn. Zorginstellingen zijn altijd in beweging en hebben behoefte aan flexibiliteit. Daar hoort dus ook een flexibel gebouw bij.

Empathie en betrokkenheid

Zorggebouwen voor ouderen, mensen met een verstandelijke beperking of een hospice voor mensen in de laatste fase van hun leven. Bouwen voor zorg vraagt om empathie en betrokkenheid. Voor de schermen mag het huiselijk zijn, achter de schermen zijn slimme installaties nodig die zorgen voor een efficiënte organisatie.  Een optimaal functionerend zorggebouw voldoet aan de verwachting van de klant en de eindgebruiker.

Optimalisaties

Thunnissen heeft ervaring met het bouwen voor de zorg, bouwtechnisch en installatietechnisch. Het meedenken over optimalisaties en alternatieven zijn verweven in onze aanpak. Optimalisaties kunnen effect hebben op de prijs, de eigenschappen of het gebruik.  Een voorbeeld: In een eerste ontwerp zat dure led-verlichting, terwijl huiselijkheid een voorwaarde was. De verlichting kon dus goedkoper. Zo kun je technische details al aan het begin bespreken en niet pas tijdens de realisatie.

Succesvol samenwerken

Annemarie Zuidweg (Toenmalig directeur hospice)

“Dat we voor de formele oplevering al in het gebouw mochten is een prijzenswaardige flexibele opstelling geweest van Thunnissen. Daardoor hebben we tijd van oktober tot januari effectief kunnen gebruiken en snel kunnen verhuizen. Ik dank jullie – namens de anderen – allemaal voor je veerkracht, de welwillende medewerking op alle fronten en de lol die we hadden! Nu zit ik hier op een zonnige dag in een prachtig gebouw waar vele gasten al met genoegen gebruik van hebben gemaakt, waar mensen fijn werken en waar de omgeving trots op is .”